Aktivna obitelj Vuk

Kroz trčanje i utrke želimo naučiti djecu da život ima svoje padove i uspone te stvoriti aktivan način života.

Intervju s obitelji Vuk

Zašto ste se odlučili baviti trčanjem? Imate li određeni cilj? 

Trčanjem smo se počeli baviti kako bismo što više vremena kao obitelj provodili u prirodi te da se aktivno razvijamo i rastemo. Kroz trčanje i utrke želimo naučiti djecu da život ima svoje padove i uspone te stvoriti aktivan način života.

Tko je potaknuo ostale članove obitelji da se i oni priključe? 

Tata Benyamin je trčkarao. Prateći ga na utrkama svi smo se polako priključili i zavoljeli trčanje.

Koja vam je bila najdraža utrka i zašto?  

Teško je izdvojiti najdražu utrku jer svaka ima nešto zbog čega ostane u sjećanju. Među najdraže svakako bismo svrstali utrku u Švicarskoj. Posebna je po tome što ima prepreke kao što su voda i napuhanac. Posebno nam je ostala u sjećanju i ona na Velebitu zato što trčanje po planini predstavlja poseban izazov.

Povezuje li vas trčanje kao obitelj? 

Povezuje naravno. Na skoro sve utrke idemo zajedno, dijelimo svaki uspjeh i neuspjeh. Kroz sve te utrke upoznajemo nove ljude, stječemo nove prijatelje te upoznajemo mjesta i države.

Imate li nekog sportaša tko vam je uzor? 

Najbolji trail trkač na svijetu, Killian Jornet. I tata 🙂

Pazite li na prehranu kao obitelj? 

Ne pazimo. Ja (Mia) ne jedem ništa 😀 . Samo mama pazi.

Imate li neku anegdotu s utrke koju biste željeli podijeliti s nama? 

Imamo nekoliko anegdota kojih se u ovom trenutku možemo sjetiti. Na Bjelašnici nakon utrke u ruksak nam je ušao škorpion kojeg smo donijeli u apartman. Na Risnjaku smo spavali u šatoru na livadi te su nas uspavali konji, a probudile gagice. U Alpama smo isto bili u šatoru. Grmjelo je tako jako, da se sve treslo. Sjećamo se i prve dječje utrke u Istri jer smo nakon utrke dobili Ledo Medo sladolede. Mia Vuk je bila prijavljena u kategoriji dječaka što je na kraju rezultiralo time da na proglašenju nije dobila medalju za osvojeno 1. mjesto u kategoriji. Bila je to tatina greška, koji je Miju krivo prijavio. Svi smo plakali.

Koji biste nam savjet dali u vezi trčanja ili sporta općenito? 

Boravite u prirodi što više možete. Opustite se i uživajte 🙂