Svima bih preporučila da se bave sportom. Sport je jedno jako lijepo i zabavno iskustvo gdje se osim medalja steknu dobri prijatelji i nezaboravna sjećanja.

Moj sport – plivanje perajama

Plivanjem perajama sam se odlučila baviti zato što mi se to činilo jako interesantno i zabavno. Jer tko još ne voli kupanje i plivanje? Kod ovog sporta posebno je to da plivam velikom mono perajom koja je nalik dupinovoj. Treniram na bazenu Cerine kroz cijelu godinu, osim u ljeti kada smo na  jezeru Šoderica.

Motivira i veseli me to što sam sa svakim novim treningom sve bolja i brža. Treniram četiri dana u tjednu po dva sata. Moj trening se sastoji od zagrijavanja na suhom, plivanja u bazenu i istezanja nakon plivanja. Treninzi su jako naporni i umarajući, ali zbog njih imam dobre rezultate na natjecanjima. Ove godine sam bila na Svjetskom kupu u Italiji gdje sam otplivala svoje najbolje rezultate. To mi je do sad najdraže natjecanje i jako sam se veselila putovanju i druženju. Ove godine sam sudjelovala i na Diamant kupu u Mađarskoj gdje sam odlično otplivala sve svoje trke. Zadnje natjecanje ove sezone bilo je državno prvenstvo Hrvatske gdje sam osvojila puno medalja. Moje prvo natjecanje ikad bilo je u Koprivnici i odmah sam osvojila prvo mjesto. To je bila moja prva medalja i bila sam presretna.

Sport me je promijenio na način da više pazim na svoje zdravlje, prehranu i odmor.  Zavoljela sam se baviti fizičkom aktivnosti i treninzi mi jako nedostaju kad se na primjer razbolim ili su neki praznici.

Dobar sportaš treba biti samouvjeren, ustrajan, discipliniran i treba se baviti sportom koji ga čini sretnim. Moj uzor su Dora Bassi koja je europska i svjetska prvakinja, a trenira u Zagrebu. Moj uzor u Koprivnici je Viktor Lovreković koji je juniorski svjetski prvak i trenira sa mnom u Ronilačkom klubu Šoderica. Njih pratim i učim od njih jer bih željela postati prvak poput njih. 

Svima bih preporučila da se bave sportom jer sport je jedno jako lijepo i zabavno iskustvo gdje se osim medalja steknu i dobri prijatelji i nezaboravna sjećanja.

Isabella Švegović