Sport me promijenio na bolje. Sada sam sigurnija u sebe, otkrila sam u sebi natjecateljski duh i želju za pobjedom.

SPORT

Moj sport – hrvanje

Moje ime je Petra. Bavim se hrvanjem već šest godina. Odlučila sam se baviti hrvanjem zato što mi je zanimljiv sport i radimo puno elemenata gimnastike.

Treniram tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak). Češće imamo treninga (dva puta dnevno) kada imamo pripreme. Krajem 5. mjeseca ove godine bila sam pozvana na pripreme reprezentacije Hrvatske. Na početku treninga najčešće trčimo i zagrijavamo se. Poslije zagrijavanja radimo tehniku hrvanja i zatim hrvamo. Ponekad radimo i vježbe snage na kraju. Nakon treninga se osjećam zadovoljno, a kada ne mogu na trening onda mi nedostaje. Volim se baviti hrvanjem. Motiv mi je da budem bolja, da naučim više i da se hrvam s najboljima na svijetu. Na natjecanja sam počela ići tek prošle godine zato što je bila korona, a prije toga nisam se osjećala spremno. Najviše turnira imamo pred kraj godine. Sva natjecanja su mi jednako važna jer mi ona pokazuju na čemu moram više raditi. Sport me promijenio na bolje. Sada sam sigurnija u sebe, otkrila sam u sebi natjecateljski duh i želju za pobjedom.

Smatram da je za sportaša važno da je uporan, discipliniran, organiziran i da ima cilj. Sport je važan dio zdravog načina života, uči nas upornosti i tome da se do rezultata ne dolazi preko noći.

                                                                                               Petra Toth, 5.c

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)