Svaki sport ima nešto posebno što ga čini drugačijim i to je lijepo. Važno je voljeti to što treniraš, truditi se biti bolji i nikada ne odustajati.

Moj sport – mažoretkinje

Polaskom u prvi razred upisala sam se u Mažoretkinje. Tada me zanimao ples i rad sa štapom. Uz štap koristimo i druge rekvizite primjerice kišobrane, pompome, trake, zastave…Ubrzo sam zavoljela različite koreografije na koje smo plesali, učili stupati i pravilno se držati. Sam nastup ovisi o cijelom timu i važno je da smo svi uvježbani. Mažoretkinje više puta na godinu imaju revije na kojima pokazuju što su naučile i koliko napreduju te tako razveseljavaju građane. Naravno da to uključuje i natjecanja. Svake godine odlazimo na Državno prvenstvo u Mažoret plesu s kojeg se vračamo barem s jednom medaljom, a zna se dogoditi da nam i više njih visi o vratu. Do sada imam 14 medalja s državnih natjecanja. Nedavno smo se vratile iz Cavtata i osvojile zlato i 3 srebra koja su nam otvorila put u Liverpool u 8.mjesecu na Svjetsko prvenstvo u Mažoret plesu. (Držite fige za još jednu medalju!!!))

Medalje su mi dodatna motivacija za treniranje. Treninge imamo 2 puta tjedno i subotom prije podne. Već dvije godine uz Mažoretkinje treniram i Twirling što uključuje ples s akrobatskim elementima i različitim tehnikama plesa sa štapom.

Najdraže natjecanje bilo mi je u Požegi prošle godine kada sam prvi puta plesala Twirling sa starijom ekipom. To je emotivno veliki pritisak koji sam uspjela pobijediti i okititi se zlatom i srebrom. Uz natjecanje često putujemo i razgledamo neki dio Republike Hrvatske . Tako smo ove godine bili u Dubrovniku i Cavtatu, prije toga u Solinu i Kaštelima, Požegi, Murskom Središću, Čakovcu, Viškovu…

Ove godine marljivo smo trenirale i spremale se za natjecanje u Cavtatu. Izabrale smo muziku i kostime slične Wednesday. Bile smo dobro utrenirane jer nam je trenerica rekla da se ne idemo pokazati nego prikazati što znamo i možemo. S tom motivacijom započele smo nastup. U sredini pjesme zbog lošeg vremena nestalo je struje. Mi smo dalje plesale kao da muzika svira, ali su nam poništili nastup i morale smo ponoviti.

Bavljenje plesom pomaže mi u spretnosti, koordinaciji i pravilnom razvoju posebno u pubertetu. Osobine potrebne za ovaj sport su: osjećaj za ritam, spretnost, okretnost, preciznost, i najvažnija upornost. Nije svaki trening jednako uspješan, ali oni uspješni pomiču granicu prema gore.

Uzor u mojem sportu je pleseč iz Požege Benjamin Iličić kojeg svake godine gledamo na natjecanju i divimo se njegovim mažoretskim sposobnostima. Bio je i u Talent showu.

Svaki sport ima nešto posebno što ga čini drugačijim i to je lijepo. Važno je voljeti to što treniraš, truditi se biti bolji i nikada ne odustajati.

Edita Sušilović