Juniori spasioci

USPJESI

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, u sklopu projekta Sigurnost na vodi, organiziralo je i provelo tečaj junior – spasilac. Tečaj je trajao tri dana, a uspješno ga je prošlo 16 polaznika, učenika koprivničkih osnovnih. Tečaj je vodio Ivan Uravić, regionalni koordinator Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa za Primorsku goransku i Ličko senjsku županiju, a prvu pomoć s polaznicima je odradio dr. Matija Evačić, predavač prve pomoći. 
Tijekom spasilačkog obučavanja polaznici su uspješno savladali vještine u vodi (plivanje, ronjenje, samospašavanje, skokove, tegljenje utopljenika i tehnike spašavanja), zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode (komunikaciju s radio stanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom), ali i osnove pružanja prve pomoći (postupke održavanja života, postavljanje u bočni položaj te zbrinjavanje rana i lomova). Praktični dio nastave odradili su na bazenima Cerine, a teorijski dio predavanja u Crvenom križu. Nakon dva dana predavanja, svi polaznici su trećeg dana uspješno položili teorijski i praktični dio ispita nakon čega su im podijeljene i diplome. 
Osposobljeni Juniori-spasioci iz naše Škole su: Jan Šiljak, Petar Šajfar, Tara Galić, Dora Lovrinović i Isabella Švegović.  
Mladim spasiocima čestitamo na uspješno položenom tečaju i želimo da ako se nađu u situaciji za koju su obučeni uspješno primjene sva svoja znanja i vještine. 

Goran Višak, prof. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)