Županijska smotra učeničkih zadruga 2023. 

U utorak 2. svibnja 2023. u Rasinji je održana XII. Županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije, a povodom proslave Dana Općine Rasinja. Smotra se održala u novoizgrađenoj dvorani škole, a sudjelovalo je 15 zadruga s područja županije. Na početku prisutne su zadrugare pozdravili ravnatelj škole Krunoslav Belaj, zamjenik župana Ratimir Ljubić te voditelj podružnice Koprivničko-križevačke županije Krunoslav Havaić. Kratak, ali zanimljiv kulturno umjetnički program priredili su nam učenici OŠ Andrije Palmovića.  

Ove smo godine predstavili nove proizvode vrijednih ruku zadrugara – mini drvenu obitelj, mini drvenu obitelj od breze, ukrasne vjenčiće i ukrasne tegle. Učenice 5. i 6. razreda Luca Jukić i Marta Jurenec odlično su prezentirale naše radove i upoznale ostale zadrugare s našim aktivnostima tijekom ove školske godine. Mentorice učenicama bile su učiteljice Jelena Sabolić i Martina Hegedušić.  

Nakon ocjenjivanja dvije najbolje zadruge plasirale su se na Državnu smotru zadruga. Ove godine to su UZ Mak (OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec) i UZ Kupina (OŠ Andrije Palmovića, Rasinja). Naša je zadruga ove godine zauzela 4. mjesto. 

Učiteljice Jelena Sabolić i Martina Hegedušić